Leiebil.net - billigst leiebil
Forsiden | Tips for billig leiebil | Gode leiebil-tips | Leiebil priser / booking | Destinasjoner | Bilutleie selskaper | Billig hotell / fly | Om Leiebil.net
   
Tips ved billeie

Leiebil.net gir deg her noen tips om ting du bør tenke på mend du har en leiebil for å hindre ektra gebyrer og betaling

Sjekk bilen grundig før du kjører

Før man tar i bruk leiebilen er det vanlig å bli forelagt en oversikt over eventuelle skader bilen har fra før. Det er svært viktig at man sjekker dette nøye, og ser over bilen grundig, og sjekker at den ikke har flere skader enn de nevnte. Om man oppdager flere skader (også små lakkskader og lignende) bør man informere utleiestasjonen om dette før man tar i bruk bilen, for å hindre at man kan bli stilt ansvarlig for disse skadene.

Sjekk bilen ved levering

Det er også viktig å sjekke bilen grunding ved levering. Ved levering i utleiekontorets åpningstid, bør man gå over bilen sammen med en representant for selskapet og se at alt er greit.

Leverer man bilen utenfor åpningstiden, bør man gå over den grundig alene, samt ta bilder av bilen som kan fremvises om utleier i etterkant holder deg ansvarlig for skader du ikke har påført (dette er ikke uvanlig ved billeie hos useriøse aktører i utlandet).

Fyll tanken etter deg!

Det lønner seg å bruke noen minutter ekstra og fylle tanken etter seg før man leverer leiebilen. For om man overlater dette til utleieselskapet selv, tar de oftere en langt høyere literpris for bensinen som en kompensasjon for at de må gjøre jobben.

Bompenger!

Vær oppmerksom på at mange leiebilen ikke er utstyr med AUTOPASS brikke. Sjekk dette før du tar i bruk bilen. Om de ikke er det, er det viktig at man kjører i manuelt felt i bomstasjoner, fordi utleieselskapene ofte legger på store gebyrer utover pålydende på en fakturert passering.

Parkeringsbot!

Å parkere feil kan være dyrt, og særlig med leiebil! Ofte legger utleieselskapene på et ekstra gebyr på den ordinære parkeringsboten. Vær obs på dette, og ta deg tid til å parkere lovlig!

Fartsbot!

Også på eventuelle fartsbøter legger utleieselskapene på et gebyr, så å trykke tungt på gasspedalen kan bli ekstra dyrt i en leiebil. Tenk over både dette og din egen sikkerhet før du tråkker gasspedalen i bånn.

Lever i tide, eller si ifra!

Ofte risikerer man høye straffegebyrer hvis bilen blir levert for sent. Så om man vet man kommer til å levere for sent, ring til selskapet og avtal dette. Da vil man ofte få en langt bedre pris på den ekstra leietiden enn om man ikke sier fra på forhånd.

 

 

 
Populære destinasjoner:
 
Leiebil Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Alta, Gardermoen, Bodø. Se alle destinasjoner
Leiebil Utland: Spania, Hellas, USA, Italia, Frankrike, England, Sverige, Danmark, Thailand. Se alle destinasjoner
 
Ressurser:

 

 

   
Tips for billig leiebil Med svært enkle grep kan du gjøre leiebilen langt billigere. Vi gir deg tipsene!
Gratis leiebil! Utrolig, men sant! Man kan av og til komme over gratis leiebil hvis selskapene trenger hjelp til retur av en bil.
Hvem kan leie bil? Hvem kan leie bil, og hva må du huske før avhenting av leiebil?
Flytt selv med leiebil Tips om å flytte selv med leiebil. Her er det tusenlapper å spare!
Leiebil i utlandet Generelle tips om leie av bil i utlandet har vi samlet her.
Tips ved leie av bil Vi gir deg tipsene som hindrer at leiebilen blir dyrere enn forventet ved levering.
     

Enda en side fra MG.no

Utgiver: Martin Granum