Leiebil.net - billigst leiebil
Forsiden | Tips for billig leiebil | Gode leiebil-tips | Leiebil priser / booking | Destinasjoner | Bilutleie selskaper | Billig hotell / fly | Om Leiebil.net
   
Tips for å få billig leiebil

Prisene på leiebil varierer veldig. Det er ofte vanskelig for kunden å orientere seg i markedet, og å finne best mulig pris. Vi vil derfor gi deg noen tips for hvordan du kan gjøre en best mulig avtale når du skal bestille leiebil.

Bestill på nettet!

På grunn av mindre administrasjonskostnader, tilbyr de fleste utleieselskaper leiebiler til lavere priser om du booker selv på nettet.

Isteden for å måtte gå gjennom alle utleieselskapers nettsider for alle aktuelle leie-datoer, er det ofte en bedre løsning å bruke en nettjeneste som sjekker flere selskaper, og finner den beste prisen for deg. Sider som tilbyr denne tjenesten er: ebookers.no og Supersaver.no er eksempler på slike sider.

Vi vil også anbefale at du sjekker hjemmesiden til Holidays Auto, hvor det ofte er gode kampanjetilbud.

Weekendleie

På grunn av mindre etterspørsel fra bedriftskunder i helgene, tilbyr de fleste utleieselskaper ekstra gode priser nettopp da. Så om mulig, bør man vurdere å leie bil i en helg fremfor i ukedagene. Ofte kan faktisk leien for en bil fra fredag kl 12 til mandag kl 12 være ca den samme som for et døgns leie midt i uka(!)

Hvilken kjørelengde er inklusive?

Ofte er et leiebiltilbud som virker for godt til å være sant nettopp det. For sjekk at en kjørelengde som passer ditt behov er inklusive i tilbudet. For ekstra kjørelengde koster ofte 4-5 kr pr km, og da blir den "billige" leiebilen fort dyr om man skal kjøre 500 km!

Ikke lei fra flyplass om du ikke må!

Hvis du leier bil fra flyplass, legges det på en flyplass-avgift på leieprisen. Så om du heller har mulighet til å plukke opp leiebilen på en stasjon i sentrum lønner dette seg.

En bilklasse opp?

Ofte er det realtivt lite forskjell i pris om man går opp en bilklasse eller to. Husk at de billigste prisene (oftest kalt bilguppe A) er svært små og i mange tilfeller ukomfortable biler. Det kan være verdt av og til være vert noen hundrelapper for å få en større og mer komfortabel bil - det kan rett og slett smake mer enn det koster. Sjekk prisforskjeller!

Enveis leie

Av og til trenger man å levere leiebilen en annen plass enn der man henter den. Det som er kjipt, er at de fleste utleieselskapene tar et relativt høyt gebyr om du vil leie bilen i en by og levere i en annen. Et typisk gebyr for dette ligger på 3000 til 5000 kr mellom to byer i Sør-Norge, og øker over lengre distanser. Vurder derfor om det er mulig å kjøre tilbake bilen selv, om du f.eks har brukt den til flytting. Du spare mye på å kjøre i noen timer ekstra mens du lytter på favorittmusikken din! Husk at det er mulighet for å få en svært billig flybillett tilbake til byen du skal (Norwegian starter f.eks sine priser på ca 200 kr en vei i Sør-Norge).

Vær også oppmerksom på at man også kan få gratis leiebil hvis man kan kjøre den i retur for selskapene på den strekning og til den tid de etterspør.

 

 

 
 
 
Populære destinasjoner:
 
Leiebil i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Alta, Gardermoen, Bodø. Se alle destinasjoner
Leiebil i utlandet: Spania, Hellas, USA, Italia, Frankrike, England, Tyskland, Sverige, Danmark, Thailand. Se alle destinasjoner
 
Bilutleie Ressurser:

   
Tips for billig leiebil Med svært enkle grep kan du gjøre leiebilen langt billigere. Vi gir deg tipsene!
Gratis leiebil! Utrolig, men sant! Man kan av og til komme over gratis leiebil hvis selskapene trenger hjelp til retur av en bil.
Hvem kan leie bil? Hvem kan leie bil, og hva må du huske før avhenting av leiebil?
Flytt selv med leiebil Tips om å flytte selv med leiebil. Her er det tusenlapper å spare!
Leiebil i utlandet Generelle tips om leie av bil i utlandet har vi samlet her.
Tips ved leie av bil Vi gir deg tipsene som hindrer at leiebilen blir dyrere enn forventet ved levering.
   

Enda en side fra MG.no

Utgiver: Martin Granum